Moedertje Groen

Oke, nu moet ik komen met een hele goede opening. Denk ik,  zoals de titel van deze blog aangeeft... Moedertje Groen!  Het is tijd om mijzelf te introduceren.  Mijn naam is Tessa, oprichter van het kleurrijke Beat the Colour, en voor jullie vanaf vandaag Moedertje Groen. Moedertje Groen is voor mij een koosnaampje voor mijn lieve Moeder Natuur, waarover ik graag wil schrijven. Voor wie mij niet kent... Ik ben geen virtueel kruidenvrouwtje, met lange grijze haren, een kromme rug. Ik woon niet in een oud huisje in het bos, mijn bezem kan vegen en niet vliegen... al doet mijn naam misschien denken aan een oud vrouwtje die in het Sprookjesbos woont. Nee, ik ben gewoon een groentje. Een grasspriet in het veld. Een natuurliefhebber in hart en nieren, een lente kind. 22 lentes jong...

De gedachten achter Moedertje Groen:
Een lange tijd geleden bekeek ik op een herfstachtige avond de film: Julia en Juliet waarin een amateur kokkin besluit 356 recepten te gaan koken en hierover te gaan bloggen. Waarschijnlijk dacht ik op dat moment, dat wil ik ook. Ik denk namelijk dagelijks: "hé dat wil ik ook." Deze gedachten zorgt voor veel dynamiek in mijn leven. Enfin, dit was mijn eerste ontmoeting met bloggen. Ik wist echter nooit waarover ik zelf wilde gaan bloggen. 
Dat kwam vanzelf aanwaaien... Nog geen half jaar geleden ontdekte ik namelijk de blog van een "kruidenvrouwtje". Ze schrijft onder de naam de Gulle Aarde en deelt haar wijsheid, leuke recepten en nuttige tips met de rest van Nederland. Ook zij is, net als ik een leerling van moeder natuur, en maakt dankbaar gebruik van alles in en om haar boerderij. Bij die gedachten krijg ik een idealistisch beeld voor mij van het leven op de boerderij, je eigen kruiden en bloemen tuin en allerlei producten zelf maken. Precies, eerlijk is (h)eerlijk.

We zijn wakker geschud dat de het niet goed gaat met de wereld, en worden hier elke dag aan herinnerd. Zo zijn de termen: superfood, slowfood en de woorden biologisch en ecologisch steeds populairder aan het worden...  Triest eigenlijk, dat men vaak het negatieve wel laat zien, maar het positieve van de natuur uitbuit, of wegwuift... Juist die kleine momenten in moeder natuur, zijn metaforische stukjes goud!  Dus heb ik er voor gekozen die stukjes goud te delen. Ik beleef en her beleef mijn avonturen tijdens het schrijven... Hoewel, de beste verbinding heb je nog altijd met Moedertje Natuur wanneer je het zelf beleefd en je WiFiverbinding uitzet... :) - gelukkig heb ik dan ook een Nokia op zak. 

Ik zal als Moedertje Groen natuurschilderingen, natuurbelevingen, gedichten, wandelingen, leuke weetjes,verhalen over duurzaamheid en het milieu met jullie delen. Natuurbeleving, beleef je NATUURLIJK niet vanachter je scherm vandaan, maar met de blogs die ik schrijf hoop ik meer mensen in kan laten zien dat JUIST die kleine momentjes, zo belangrijk zijn in de kringloop van het leven. Ik zag laatst in het zonlicht een Admiraal vliegen... En riep enthousiast in mijn pauze! Kijk, wat prachtig die vlinder. - Juist ja, lekker belangrijk, kreeg ik terug... Sommige mensen hebben het liefst de hele dag verbinding, maar helaas niet met de natuur.

Wie nu denkt, hé bah weer zo'n groene muts... Top! Een groene muts kan ik tenminste opzetten als ik het koud heb. ;)

Moedertje Groen,
Labels: